تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
دیوارکوب اداری و هفت کلید بهبود طرح دیوار کوب در فضای فیزیکی کار

دختر آسمان

مبلمان اداری

دیوارکوب اداری و هفت کلید بهبود طرح دیوار کوب در فضای فیزیکی کار

    

در ادامه برخی کاربردهای مختلف دیوار کوب آورده شده است:

اگر قصد پوشاندن دیوار اتاقی تو در تو با دیوار کوب را دارید، حتما از سازگاری طرح و رنگ دیوار کوب ها با هم مطمئن شوید. طراحی نباید به گونه ای باشد که وقتی فرد وارد محیط دیگری می شود ناگهان فضا تغییر کند. مخصوصا اگر دو اتاق در ارتباط کامل با هم قرار داشته باشند.

 

تصویر کلی از اداره با تمامی دفاتر باید در ذهن داشته باشید. می بایست الگوهایی مناسب با نوع کار اداره و میزان جدیت آن انتخاب شود. بهتر است برای کف از الگو های طرح چوب، برای دیوارها از تک رنگ های ساده و در صورت وجود تکه فرش یا موکت از طرح هایی مناسب با کف اتاق بهره ببرید.

به منظور عمق بخشیدن به اتاق و زیباتر شدن طرح دیوار پوش از آینه استفاده کنید.

برای اینکه سقف اتاق بلند تر به نظر برسد بهتر است از نوارهای عمودی و رو به بالا در دیوار ها استفاده شود. برای اینکه سقف بازتر به نظر برسد بهتر است که از رنگ های روشن تر استفاده شود.

در اتاق هایی که سقف بلند دارد برای اینکه احساس راحتی بیشتری شود می توان از دیوار کوب تیره استفاده کرد. همچنین استفاده از نوار های افقی گسترده در لبه های بالایی اتاق نیز می توان بسیار موثر باشد.

 

به منظور اینکه اتاق کشیده تر به نظر بیاید، می توانید از الگوهای باز و کوچک با رنگ های روشن استفاده کنید. برای بزرگ تر نشان دادن می توان دیوار پوش و مختصات کلی دیوار های اتاق را با خطی توپر و تک رنگ یکنواخت کرد. بهتر است این خطوط بسته نشوند یا به هم نرسند و انتهای بازی داشته باشند. استفاده از تکه های بزرگ و تیره رنگ از دیوار پوش ها فضای اتاق های بزرگ را خودمانی تر می کند و احساس راحتی بیشتری برای کارکنان و مشتریان ایجاد می شود.

می توان با استفاده از دیوار کوب طرح چوبی یا شطرنجی یا الگوهای مختلف بر روی یک دیوار فضای اتاق را از حالت یکنواخت تغییر داد و عملکرد کارکنان را بالا برد. نکته استفاده از پنل های دیواری است. هیچ قانونی وجود ندارد که بیان کند حتما پنل های دیواری باید از چوب باشند منتها دیوارکوب های چوب و ام دی اف به لحاظ تنوع رنگ و طرح و همچنین ماندگاری بالا بیشتر توصیه می شود. همواره به یاد داشته باشید از ویژگی های مهم طراحی خلاقانه بودن آن است.

نکته مهم دیگر در استفاده از دیوار پوش ها، هماهنگی آنها با مبلمان اداری است. حتما از دیوار پوش های متناسب با مبلمان دفتر استفاده کنید. به عنوان مثال اگر از مبلمان مدرن یا فلزی استفاده می کنید بهترین انتخاب دیوار پوش های شطرنجی با رنگ های سیاه یا خاکستری و سفید است.

 

آنچه در استفاده از دیوار پوش ها مهم است، رعایت مطابقت پنل ها و الگوهای آنها با هم است. در نهایت هیچ مانعی برای طراحی وجود ندارد و تنها محدودیت برای شما تصوراتتان می باشد.

شرکت آدینا با تولید دیوارپوش های 8 میلی متری و 16 میلی متری که از پانلهای افقی و عمودی تشکیل شده است، امکان انتخاب راحت و با کیفیت را برای مشتریان خود فراهم آورده است.

آدینا همواره سبکی و نصب راحت را در کنار تنوع طرح و رنگ برای دیوارکوب های خود در نظر دارد.

حتما بخوانید :پروژه مبلمان اداری و تغییر دکوراسیون دفتر اداری

 

هفت عامل موثر در محیط کار :

1-آثار ادراکی

روانشناسان در پژوهشهای خود نشان داده اند که روشنائی زیاد قدرت بینائی را افزایش داده ادراک را دقیقتر و حرکات آن را آسان تر می سازد و از سوی دیگر انسان در محیط روشن تر رنگها را بیشتر تشخیص می دهد.

 عملکرد کارکنان تحت تاثیر تیز بینی آنها قرار می گیرد. تیز بینی به همان اندازه که به مکانیسم های بینائی فرد وابسته است به روشنائی محیط کار نیز وابسته است که البته میزان روشنائی در مشاغل مختلف متفاوت است .

2-آثارروانی

نور شدید موجب افزایش تمرکز می گردد و خستگی اندام های حسی وحرکتی را به شدت کاهش می دهد تحقیقات نشان داده است که نور سفید خلق و خوی انسان را بهبود بخشیده و نیروهای انگیزشی فرد را بر فعالیت بیشتر متمرکز می نماید .

مقاله سودمند برای شما :پارتیشن اداری مدرن و انواع مدلهای پارتیشن مدرن اداری در مبلمان و دکوراسیون اداری

قدرت بینائی افراد با بالا رفتن سن کاهش می یابد بنابراین به همین نسبت نیاز افراد به روشنائی افزایش می یابد.  نشان داده اند که روشنائی متناوب گاهی باعث نقصان در عملکرد می شود.

هر گاه میزان شدت نور به طور مداوم تغییر کند چشمها باید خود را مرتب با آن سازش دهند که این موضوع موجبات خستگی چشم را بوجود آورده و ادراک دیداری را مختل می سازد و در نتیجه کارائی فرد کاهش می یابد

 نوری که بصورت متمرکز از یک نقطه می تابد بر روی اجسام سایه های کاملا واقعی ایجاد می کند که موجب پدیداری تضاد می گردد و در نتیجه لبه ها وشکل آنها را بهتر نشان می دهد .

 

 3-اثر گرما بر عملکرد

علت اصلی دشوار بودن کار در محیط گرم عدم امکان مبادله حرارتی بدن با محیط کار است در حالیکه حرارت بدن ضمن فعالیت به شدت افزایش می یابد.

از آثار منفی کار در محیط گرم میتوان کاهش قدرت بدنی، تقلیل تمرکز و پائین آمدن سرعت واکنشهای حرکتی را نام برد. به طور کلی گرما توانشهای شناختی آدمی را تنزل می دهد . 

4-اثر سرما بر عملکرد

پژوهشها حاکی از آن است که سرما نیز بر کار و فعالیت ما اثر گذاشته و کارائی فرد را کاهش می دهد. پیلر  و مک ورث  نشان داده اند سرعت واکنشها ی عضلانی و تمرکز در شرایط محیط سرد ،20 تا 30 درصد کمتر می شود .

حتما بخوانید :چگونه مبل اداری چرمی را تمیز کنیم؟فوت و فن های ریز برای تمیز نگه داشتن مبلهای چرمی

 

 5-اثر رطوبت بر عمکرد

رطوبت   می تواند در عمکرد فرد مداخله کند. هوای مرطوب بخصوص در شرایط گرم فعالیت را دشوار می سازد رطوبت به دو دلیل موجب کاهش کارائی فرد می گردد .

به لحاظ کاهش اکسیژن آزاد در هوا از طریق جایگزین .

به علت اشباع شدن هوا از بخار آب .

 6-اثر رنگها

رنگها هر کدام بر فرد اثر خاص و متفاوتی دارند. که به دنبال آن رفتار و عملکرد فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. روانشناسی کار، رنگ را در محیط کار به عنوان یک متغیر فیزیکی در نظر دارد که می تواند بر میزان بازدهی کارکنان تاثیر بگذارد. در زیر به اختصار اثر بعضی از رنگها بیان می شود . 

خاکستری :

رنگی است خنثی که هیچ گرایشی را بر نمی انگیزد و عاری از هر نوع تحریک است و به همین دلیل در صنایع کاربرد فراوان دارد .

آبی تیره :

این رنگ به دلیل اثری که بر اعصاب پاراسمپاتیک می گذارد ،منجر به کاهش فشار خون و تعداد تنفس شده، احساس امنیت کارمند را افزایش می دهد و میزان تنش او را کاهش داده و خستگی روانی و جسمی او تقلیل می یابد .

 

 

سرخ  :

این رنگ نمایانگر نیروی حیاتی است و به معنای تمایل و رغبت است و احساس گرما را بر می انگیزاند و احساس رقابت را تشدید می کند در حالت خستگی عصبی و فیزیکی آزار دهنده است و این رنگ در محیط کار به شرطی می تواند کارائی را افزایش دهد که سایر شرایط ،نامساعد نباشد .

زرد  :

روشن ترین رنگ است و شادی افزاست و باعث خوش روئی و شادمانی می شود و این رنگ امید بخش و دلالت کننده است. این رنگ در محیط کار افراد را در رهائی از مشکلات و موانع و تعارضات یاری می بخشد .

رنگهای دیگری هم در محیط کار تاثیر گذارند اما به دلیل گستردگی آنها به ذکر همین چند مورد اکتفا می شود .

 

7-اثر فضای محیط کار بر عملکرد  

اجرای طرح فضای باز محل کار می تواند باعث افزایش تماس و ارتباط افراد با یکدیگر و میزان اجتماعی شدن کارکنان را افزایش می دهد و هزینه های آن در مقایسه با روشهای سنتی کمتر است.

همچنین در مطالعه ای هم که توسط کوچران وهمکارانش در سال 1984 در زمینه ویژگیهای مدیران امور کارکنان انجام شد نتایج زیر بدست آمد :

مدیران سلطه گر و علاقه مند به پیشرفت، دکوراسیون اتاق کار خود را با لوازم و مبلمان استاندارد تزئین میکردند .

مدیران درونگرا در اتاق کار خود گل وگیاه وتابلوی نقاشی می گذاشته اند تا بدین وسیله اتاق کارشان تداعی کننده محل زندگی آنان باشد .

مدیران منظم در اتاق کار خود کاریکاتور می گذاشته اند تا نشان دهنده هر چند تمیز و وسواسی هستند، اما از حس شوخ طبعی نیز برخوردارند .

نتایج ویافته ها

جدول شماره دو - تاثیرعوامل ارگونومیک بر بهبود عملکرد

ردیف

متغیرهای محیط کار

بهبود عملکرد

1

روشنائی

نور شدید قدرت بینائی را افزایش- ادراک را دقیقتر- کاهش خستگی اندام های حسی وحرکتی- افزایش نیروهای انگیزشی فرد بر فعالیت .

2

میز و صندلی

کاهش نیروهای ماهیچه ای وتنش در عضلات- جریان صحیح و بهتر خون–کاهش درد در ناحیه پشت و عصب سیاتیک .

3

سر و صدا

سروصدای بلند،یادگیری و یادسپاری را مختل-کاهش تمرکزدرفرد- خستگی چشم و ادراک دیداری- فراموشی - کاهش جنبه ذهنی وشناختی عملکردشغلی .

4

درجه حرارت

محیط گرم،کاهش قدرت بدنی- تقلیل تمرکزوپائین آمدن سرعت واکنشهای حرکتی - سرماکارائی فرد را کاهش- کاهش سرعت واکنشهای عضلانی و تمرکز- رطوبت، کاهش کارائی فرد .

5

رنگ

آبی تیره،کاهش فشار خون و افزایش احساس امنیت کارمند-کاهش میزان تنش- سرخ،افزایش  احساس رقابت –زرد، شادی افزا- امید بخش .

6

طراحی محل کار

افزایش تماس و ارتباط افراد با یکدیگر- افزایش میزان اجتماعی شدن کارکنان .

7

موسیقی

تمهای شاد،افزایش احساس سرزندگی و شادمانی در کار- از بین برنده احساس بی حوصلگی، سستی و خمودگی- کاهش 32?خستگی در کارکنان .

8

استرس شغلی

افزایش فشار روانی- کاهش تمرکز فکر،حواس پرتی، اختلال در حافظه ،تردید در انجام کارها – کاهش قدرت تصمیم گیری .

بیشتر بخوانید :مبلمان اداری و انواع سبکهای دکوراسیون اداری 

 

 نتیجه گیری، کاربردها و پیشنهادات

در واقع، ارگونومی یک علم میان رشته‌ای است که ارتباط متقابل تکنولوژی، محیط و نیازهای روحی و جسمانی انسان را برقرار می سازد. بنابراین بجای واژه ارگونومی، عبارت مهندسی فاکتورهای انسانی را بکار می‌برند.

انجمن فاکتورهای انسانی و ارگونومی بر روش های طراحی تاکید داشته و مهندسی فاکتورهای انسانی را چنین تعریف می‌کند: «کشف و کاربرد اصول مربوط به رفتار انسان و خصوصیات طراحی، ارزیابی، فرآیند نگهداری محصولات و سیستم ها با هدف ایمن بودن، اثر بخش بودن و ایجاد رضایت در بین کارکنان

با توجه به حیطه گسترده دانش ارگونومی و با اعمال نظر بر این دیدگاه که این علم گستره وسیعی از سیستم‌های صنعتی، یعنی محیط کار، انسان و ماشین آلات را مورد توجه قرار می‌دهد.

 

 

می‌توان گفت که یکی از مهمترین راه‌های توجه به انسان و چگونگی عملکرد صحیح و برتر او، آگاهی از اصول ارگونومی و کاربرد آن اصول در طراحی پست‌های کاری است. بنابراین برای تحقق این مهم می‌توان توصیه‌هایی را به دست‌اندرکاران تولید، مدیران، برنامه‌ریزان و مسئولین محیط‌های صنعتی ارائه نمود که در زیر به بخش کوچکی از آنها اشاره می‌شود :

با توجه به آنچه گفته شد مدیران محترم می توانند با انجام برخی اقدامات اساسی شرایط محیطی لازم را با سرمایه گذاری کافی، به کارگیری فن آوری های جدید و امکانات مناسب چه از نظر روانی و چه از نظر فیزیکی، محیطی را برای کارکنان ایجاد کرده که محیط کار همانند محیط زندگی خانوادگی باشد.تا بر اساس آن بتوان روند عملکرد کارکنان را بهبود بخشید .

 

 

موارد زیر بعنوان پیشنهاداتی بمنظور انجام تحقیقات آتی در ارتباط با تحقیق حاضر می تواند ارائه گردد :

آموزش مفاهیم ارگونومی به مدیران .

استخدام افراد، با توجه به نوع حرفه، ویژگی‌های فردی و قابلیت‌های افراد .

معاینات قبل از استخدام و معاینات دوره‌ای کارگران با توجه به مدل‌های ارگونومی .

طراحی پست‌های کار با توجه به داده‌های آنتروپومتری و توصیه‌های مهندسی فاکتورهای انسانی .

توجه به ساختار آناتومی و فیزیولوژی شاغلان .

 

 

تطابق بهینه کار با کارگران .

بکارگیری اصول مدیریت اقتضایی برای جلب رضایت افراد در انجام کار و استفاده از اصول ارگونومی توسط آنها .

تنظیم دستورالعمل‌ها و توصیه‌نامه های شغلی برای افراد شاغل در سیستم .

پیشنهاداتی برای تحقیقات آینده

امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در يکشنبه 19 ارديبهشت 1400ساعت 18:33 توسط پانی | تعداد بازديد : 53 | |